0,5 kg liszt
kevés só
5 dkg + 35 dkg margarin
1/4 l víz
Az 50 dkg lisztet, sót, 5 dkg margarint, 1/4 l vizet az ujjunk hegyével összedolgozunk, cipót formálunk belőle és a hűtőszekrényben fóliázva 20 percig pihentetjük. Kivéve 2 cm vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a 35 dkg margarint, 4 rét összehajtjuk, nyújtófával kinyújtjuk. Ezután 3-4-szer megismételjük a hajtogatást, 10 perces időközönként és közben hideg helyen pihentetjük.
Sajtos rúdhoz is kiváló. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék te...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. 2. Beleütjük az egész tojást, beletesszük a porcukrot. 3. Közben a tejet langyosra melegítjük. 4. Beletesszük a szalalkálit, és vigy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Szitálva hozzáadjuk a rizslisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Tetszés szerint szeletelem, majd p...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű