0,5 kg liszt
kevés só
5 dkg + 35 dkg margarin
1/4 l víz
Az 50 dkg lisztet, sót, 5 dkg margarint, 1/4 l vizet az ujjunk hegyével összedolgozunk, cipót formálunk belőle és a hűtőszekrényben fóliázva 20 percig pihentetjük. Kivéve 2 cm vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a 35 dkg margarint, 4 rét összehajtjuk, nyújtófával kinyújtjuk. Ezután 3-4-szer megismételjük a hajtogatást, 10 perces időközönként és közben hideg helyen pihentetjük.
Sajtos rúdhoz is kiváló. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Az élesztőt egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóból ( a tepertő kivételével ) a meleg tej fokozatos hozzáadásával egy laza kelt tésztát gyúrunk. Majd az összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•Mindent összekeverek egy nagy tálban. ( A vajat kis kockákban, lehető leghidegebb formában morzsolom a tésztába.) •Fél órára állni hagyom, majd kinyújtom, szaggatom és "nyomdázom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a mixer keverőtáljába tesszük a kristálycukorral. Vízgőz fölött elkezdjük melegíteni (figyeljünk, hogy a tál alja ne érje bele a vízbe). Csípősre melegítjük, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Arra vigyázzunk, hogy a vaj ne legyen túl hideg, érdemes a tészta összeállítása előtt fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű