1 fej vöröshagyma
40 dkg darált hús (ízlés szerint sertés, marha, pulyka, stb…)
2 paradicsom
1 zöld kaliforniai paprika
1 vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
2 dl víz
2 tk fűszerpaprika
1 kk őrölt római kömény
20 dkg rizs – megpárolva –
A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a darált húst és fehéredésig pirítom.
Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzá adom az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózom, felöntöm a vízzel és puhára főzöm a húst.
Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórom chilivel, összeforgatom, majd mehet bele a párolt rizs és összeforralom.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
A hagymákat karikára vágom, és a szalonna kisütött zsírján megpirítom (ha kell adok még hozzá egy kis olajat, vagy zsírt). Rádobom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors. Egy serpenyõbe öntsd bele a tejszínt, majd szórd bele a zúzott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A görög csirkecomb elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt elősütjük. 2. Egy kiolajozott tepsibe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. Először is, elkészítem a párolt rizst, majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra v...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: Könnyű