Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vörös lencse-fasírtok téli zöldségkörettel


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 csésze vörös lencse, só, 2 babérlevél, 4 evőkanál zabpehely, 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva, 1 csésze gluténmentes zsemlemorzsa, 3 nagyobb sárgarépa kockákra vágva, 2 kisebb sütőtök kockákra vágva, 3 evőkanál szűz olívaolaj, 1 csapott mokkáskanál kakukkfű, 1 csapott mokkáskanál fehérbors

Elkészítés:


A lencsét beáztatjuk néhány órára. Utána feltesszük főni, enyhén sózott, babérlevéllel ízesített vízbe. Ha megpuhult leszűrjük, és kb. a felét ledaráljuk. A zabpelyhet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és pár perc alatt megfőzzük. Utána összekeverjük a darált, és az egészben hagyott lencsével, petrezselyemmel és pici sóval. Fasírtkákat formázunk a püréből, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, és 180 °C-os sütőbe 20 percre betesszük sülni. A sárgarépát és a sütőtököt az olajon megpirítjuk, majd egy kevés vízzel felengedve fedő alatt megpároljuk. Kakukkfűvel és fehérborssal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csésze űrtartalma 2 dl.

Vörös lencse-fasírtok téli zöldségkörettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás bab kolbásszal
Hagymás bab kolbásszal

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A hagymát megpirítjuk a visszamaradt zsíron, majd hozzáadjuk a babot. Én a levét le szoktam önteni, de...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás gombóc
Almás gombóc

Az almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk. Az almát a cukorral, liszttel, tojással, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Kisebb méretű gombócokat alakítunk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
132.Sztrapacska /nokedli
132.Sztrapacska /nokedli

A vizet feltesszük forrni. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk. A krumplit lereszeljük./ négyoldalú reszelőn Gyorsan adjuk a krumplihoz a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk