1,5 csésze vörös lencse, só, 2 babérlevél, 4 evőkanál zabpehely, 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva, 1 csésze gluténmentes zsemlemorzsa, 3 nagyobb sárgarépa kockákra vágva, 2 kisebb sütőtök kockákra vágva, 3 evőkanál szűz olívaolaj, 1 csapott mokkáskanál kakukkfű, 1 csapott mokkáskanál fehérbors
A lencsét beáztatjuk néhány órára. Utána feltesszük főni, enyhén sózott, babérlevéllel ízesített vízbe. Ha megpuhult leszűrjük, és kb. a felét ledaráljuk. A zabpelyhet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és pár perc alatt megfőzzük. Utána összekeverjük a darált, és az egészben hagyott lencsével, petrezselyemmel és pici sóval. Fasírtkákat formázunk a püréből, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, és 180 °C-os sütőbe 20 percre betesszük sülni. A sárgarépát és a sütőtököt az olajon megpirítjuk, majd egy kevés vízzel felengedve fedő alatt megpároljuk. Kakukkfűvel és fehérborssal ízesítjük.
A csésze űrtartalma 2 dl.
A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosom, majd sós vízben megfőzöm. Az apróra vágott hagymát olajon kevés delikáttal megpárolom, megszórom pirospaprikával és rádobom...
Elkészítési idő:A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő:Sonkás -gombás rizottó Elkészítés A megmosott, megtisztított gombát egyenletes kis kockákra vágjuk. A megolvasztott zsírban, állandó keveréssel 2 dkg finomra vágott vöröshagymá...
Elkészítési idő: 1,5 óra