1 kg burgonya
Só
Bors
Petrezselyem
4 főtt tojás
3 tojás
Zsemlemorzsa
Olaj sütéshez
1. Először adjuk hozzá a burgonyát a vízhez, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg megpuhul.
2. Tegye át a burgonyát a tálba, és törje össze. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Mindent jól összekeverünk.
3. A kemény tojásokat negyedekre vágva elkészítjük.
4. A keverékből golyókat formálunk, és egy kézzel lapítsuk el. Adjunk hozzá egy darab tojást, és zárjuk le a rántásokat.
5. Mindegyiket kenjük meg a felvert tojásos keverékkel, majd kenjük be a zsemlemorzsával.
6. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és egy kis vajjal elkeverjük, a túrót áttörjük, a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a kukoricadarával, majd hozzáöntjük a tejet és azzal is alaposan elvegyítjük. A keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a kukoricadara megpuhuljon. Egy óra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd össze alaposan a túrót 4 evőkanál eritrittel, a vanília aromàval, a zabkorpával, egy kevés reszelt citromhéjjal és a tojással. 2. Formálj golyókat a masszából. 3. Forra...
Elkészítési idő: 15 perc: Nehézség: KönnyűMa reggelire tojás-tortillát készítettem, májkrémmel-hagymával-rukkolával töltve. Tojás-tortilla: 2 db tojást és egy + sárgáját sóval, kakukkfűvel (ízlés szerint fűszerezhető) felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű