Családireceptkönyv.hu

Filléres diós süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


dió

Elkészítés:


Hozzávalók:

10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)

A krémhez:

3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió

Elkészítése:

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Őszibarackos krémszelet
Őszibarackos krémszelet

Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Karnevál szelet
Karnevál szelet

Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRÉMES GESZTENYEHABOS KEKSZSÜTI (SÜTÉS NÉLKÜL)!
KRÉMES GESZTENYEHABOS KEKSZSÜTI (SÜTÉS NÉLKÜL)!

Egy 28×36 cm-es tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. A tejben a pudingokat a cukorral megfőzzük. Még melegen belekeverjük a margarint is és ráöntjük a kekszre. Erre újabb sor kekszet r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró Rudi Szepucskától
Túró Rudi Szepucskától

- A fenti összetevőket egy tálba tesszük (a csokoládé kivételével), és jól elkeverjük. (A habfixáló azért szükséges, hogy felszívja a nedvességet.) - Miután elkevertük, megformá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk