A tésztához
25 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg
margarin
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 ek méz
A vaníliás krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
5 dl tej
2 dl víz
10 dkg porcukor
25 dkg
margarin
A habhoz
6 ek cukor
1 dl víz
500 ml habtejszín (vagy cukrászhab)
A tetejére
2 tasak karamellás pudingpor
10 dkg porcukor
2 ek napraforgó olaj
3 ek víz
A tésztához
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
Erre tesszük a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 30x30
Sütés ideje: 20 perc
A cukkinit hámozd meg, vágd kockára és kevés vizet aláöntve párold meg, csak pár percig, míg kicsit megpuhul, nem kell szétfőzni. Szűrd le, majd pürésítsd, botmixerrel a legegysze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk. Egyesével fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 dl tejjel pudingot főzünk, majd lehűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük. A mákot vag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű