tej, stb
Tolcséres suti avagy meleg fagyi Eta módra.-) RECEPT
Ez a fincsi suti már régiségnek mondható,,,már a mi lakodalmukban is volt készítve ami bizony nem most volt,,,46 éve,,,felújítjuk a régi hagyományokat !
Hozzávalók:
200 g tortaostya
A képen látjátok az ostyát,,,10 darab ostyalap van benne, 3-4 lapot egy deszkára helyezek, szépen ossze fogom és egy recés késsel szépen végig húyok rajta hosszába majd keresztbe 4 részre vágom,,,csak szépen húzom a kést így nem tornek a lapok. Az egész csomagot ha ossze metélem 8O darab négyzetet kapok kb. 7x7 centiseket.
Egy nagy lábosba teszek vizet és a tetejére fogatok erosebb gumival egy ritkább szovésu konyharuhát melyet mindig a gumi alá turok,,,,nem hogy felgyullad a konyharuha és johet a tuzoltó ez csak vicc volt, na
Mikor forr a víz , tulajdonképen gozon puhulnak meg az ostya kockák ,,,rá rakok a gozre 4 ostyát és amikor már puhul csavarok belole tolcsért amit jól ossze nyomok és ennyi,,,pillanat alatt ki hul és már készen is van a tolcsér. Egy óra alatt 120 darabot szoktam csavarni,,,
Krém hozzávalók:
9 deci tej
20 deka liszt
2 vaníliás cukor
30 deka kristálycukor
45 deka teavaj
Fele tejet felrakom foni, bele teszem a cukrot és a vaníliás cukrot, a tej másik felével kikeverem a kisztet,,,pépet fozok,,,ha lisztes pépet használok egy picit tovább forralom álandó keverés mellett,,,így nem lesz annyira liszt ízu,,,hagyom teljesen kihulni majd kihabosítom a teavajjal.
A krémet habzsákba rakom és megtoltom a tolcséreket melyeket tepsikre rakok és supsz a hutobe hogy deremdjen a krém. Mikor a krém meg szilárdult minden tolcsért bele mártok olvasztott csokiba és alufoliával bélelt tepsibe teszem,,,az alufóliáról szépen lejon a csoki.
Sokat írtam pedig egyszeru de szeretném hogy mindenkinek lehetoleg értheto legyen,,,ebbol a krém adagból kb. 60-65 tolcsért lehet betolteni,,,
Jó étvágyat kívánok a finom „régiséges”, finomságos tolcsérekhez, Eta
u.i. Az utolsó lagzinál amit múlt héten sutottem a tolcséreket toltottem csokikrémmel is és sárga tojásos-fozott krémmel is,,,tobb féle ízvilággal toltheto,,,ki milyet szeret
Tetszik
Hozzászólás
Tészta: a gesztenyemasszát összekeverjük a rummal, belekeverjük kekszet a margarint és a cukrot. Egy közepes tepsi aljára nyomkodjuk. Erre jön a krém. A pudingot a tejben megfőzzük...
Elkészítési idő:A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupo...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 c...
Elkészítési idő: