Egy 3 dl-es bögrében 1 dl tejet megmelegítek, 1 tk cukrot és fél cs élesztőt teszek bele. A kelesztőtálba bekészítek 50 dkg lisztet, mélyedést húzok a közepibe. Mikor már kifolyik az élesztő a bögréből, beleöntöm a mélyedésbe, kevés liszttel elkeverem, duplájára kelesztem. Jön a többi hozzávaló: 2 tk só, 4 ek olaj (pizzafűszer), annyi víz, hogy lágyabb tésztát kapjak - kb 2 dl
Az élesztőt felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Közepesen lágy,már nem ragadós tésztát fogunk kapni. 30 percet meleg helyen pihentetjük és két részre osztjuk Az egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy műanyag vödör aljába beleteszem a vizet, az élesztőt, a lisztet és a sót. Összekeverem, majd rápattintom a vödör tetejét és egy melegebb helyre teszem. (Ez nálam most az udvar...
Elkészítési idő: 15 óra Nehézség: KözepesA lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzá a többi alapanyagot és a felfuttatott élesztőt .Egy nem ragacsos,lágy,könnyen formálható tésztát kell kapnunk. Kelesztjük 35 - 40 percig majd...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű