500 g liszt
150 g tej
150 g víz
25 g friss élesztő
2-3 g cukor
3 evőkanál olaj (vagy 50 g vaj)
10 g só
Tetejére:
1 tojás
1 evőkanál tej
szezámmag
tej, víz, élesztő, cukor fut
liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi
átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok
leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni
200 fok 20-25 perc
Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kido...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt, 50 perc kel, lágy tészta nem kell átgyúrni,hengert formál, eloszt 8 fele, gömbölyít, leken víz, szór mag 200 fok 15 -20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem le és meleg helyen 20-30 percig kelesztem. O...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük és indítjuk a tészta programot.Amíg a gép dolgozik, elkészül a töltelék: a vajat alaposan kikeverem a cukorral és a fahéjjal. Ha elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes