Családireceptkönyv.hu

Marlenka


Írta:

Elk. idő: 250 perc
Adag: 25 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g búzaliszt (BL55)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
250 g margarin
3 evőkanál virágméz
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
300 g kristálycukor
A krémhez
500 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
200 g vaj
A szóráshoz
50 g dió (durvára tört)

Elkészítés:


A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük. (Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét, és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.Levesszük a gőzről, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C fokon egyenként 6-8 perc alatt, 4 lapot sütünk belőle 25x35 cm-es tapsiben, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.) A lapok széleit levágjuk, (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt konyhai aprítógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon, és az oldalán is krém legyen.A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.

Marlenka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vörös bársony torta II.
Vörös bársony torta II.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra (1 C fok), és helyezzük a rácsot a sütő közepére. Készítsük elő a kivajazott torta sütőformát. Tészta: Egy keverő tálban keverjük össze ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS PITE
GESZTENYÉS PITE

A tésztához a hozzávalók alapanyagait összegyúrjuk, majd két egyforma részre vágjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezután az egyik cipót közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Ínyenc almás lepény
Ínyenc almás lepény

A lisztet a vajjal összevegyítjük, beleütjük a tojást, beletesszük a tejfölt, egy kanál cukrot, csipet sót, és jól kidolgozzuk. Háromszor kinyújtjuk, hajtogatjuk, közben mindig fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás süti
Almás süti

A sütőt bekapcsolom 175°-ra. Az almát meghámozom, kisebb darabokra vágom A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj, vaníliás cukor és só) egy tálban összekeverem, beleü...

Elkészítési idő: kb 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk