30 dkg liszt
fél kocka friss élesztő
fél l tej
3 púpos ek cukor
1 csipet só
3 tojás
3 nagyobb alma
3 ek olaj+a sütéshez
Elsőként a langyos tejbe morzsold bele a szintén langyos élesztőt. Adj hozzá egy kiskanál cukrot és meleg helyen futtasd fel.
Közben egy nagy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást és az olajat.
Az almákat pucold meg és reszeld le.
Ha felfutott az élesztő, keverd a tojásos-lisztes alaphoz, majd add hozzá a reszelt almát is.
Jó alaposan dolgozd össze, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy órát.
Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben és adagolj 1-2 púpos evőkanálnyi kupacokat a tésztából. Süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd tálald ízlés szerint lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.
Főzni jó sütni még jobb
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a Rama margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi aljára tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes