Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojássárga
1 cs sütőpor
csipet só
3 dkg kakaó (cukrozatlan)
25 dkg margarin
0,5 dl tej
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
75 dkg túró
20 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
3 db tojás (nagy)
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
csipet só
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, és az átszitált kakaót. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd formázzuk gombóccá, és 1-2 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.
A túrót tegyük bele egy tálba és villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a mazsolát, a vaníliás pudingport, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.
A keményre felvert tojáshabot ezután két részletben keverjük hozzá a túróhoz.
Egy 32×22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vegyük ki a fagyasztóból az egyik tésztagombócot, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a tésztát. (villával kicsit igazítsuk el, hogy kb. egyformán legyen a reszelt tészta a tepsiben)
Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd vegyük ki a fagyasztóból a másik tésztát, és szintén reszeljük rá.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk jó langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk gyorsan összedolgozva, majd 20-30 percre a hűtőbe tesszük. 2. Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojasbol piskota ( 3 ek liszt, 3 ek daralt nyirfacukor, fel sutopor, 1 ek kakaopor.)A krem:egy felvert tejszinhab osszekeverve 250 g turoval es 1 csapott evokanal 1:4-gyel. Plusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarínt a lisztben elmorzsoltam. A többi hozzávalókkal együtt elkészítem a tésztát amit beteszek legalább egy fél órára a hűtőbe. Addig elkészítettem a túrós tölteléket. E...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a 1/2 cs sütőporral elkevert 6 kanál lisztet, valamint az 1 kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű