250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók a sziruphoz:
200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.
Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.
2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.
Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot). Akkor lesz jó amikor krémes! Tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.
A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém.
Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát.
Jöhet a dekorálás! A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggyet mártsd bele kristálycukorba és tedd a tetejére. Forrás: bidista
A zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát. Kakaóport rakhatunk bele, ha nagyon szereti a család a csokis finomságokat. Lefőzzük a krémet: a 2/3 rész tejet a cukorral, a vaníliás cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét a cukor kb. felével és a csipetnyi sóval kemény habbá. A tojássárgákat a maradék porcukorral habverővel keverjük fehéredésig. A tojáshabot ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű