Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Meggyes-babapiskótás sütés nélküli torta!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g babapiskóta,
10 g zselatin,
170 g vaj,
170 g cukor,
300 g tejföl,
300 g joghurt,
300 ml tejszín,
500 g meggy (fagyasztott vagy friss).
Hozzávalók a sziruphoz:

200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.
Hozzávalók a díszítéshez:

1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.

Elkészítés:


2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.

Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot). Akkor lesz jó amikor krémes! Tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.

A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém.

Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát.

Jöhet a dekorálás! A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggyet mártsd bele kristálycukorba és tedd a tetejére. Forrás: bidista

Meggyes-babapiskótás sütés nélküli torta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Gesztenye torta
Gesztenye torta

Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Amália
Diós almás süti
Diós almás süti

A tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a többi nedves hozzávalót majd a lisztet és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverem. 22 cm tortaformába sütöm. 6 dl tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Cukormassza alaprecept
Cukormassza alaprecept

A zselatint és a vizet egy tálban keverjük össze. A por alakú zselatinnak az összes vizet fel kell vennie. Hagyjuk 10 percig állni, majd adjuk hozzá a szőlőcukrot és az egészet teg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csokimáz cukrásztól
Csokimáz cukrásztól

A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk