4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)
200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)
250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.
8 tojás sárgáját, 4 ek cukorral és a kakaóval felverjük. 8 fehérjét kemény habbá verjük 4 ek cukorral, majd hozzá adjuk a kakaós masszát és a 10 ek lisztet. 10 percig 200%-...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz alaphoz A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBéleljünk ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral vagy folpackkal. Turmixoljunk le 100 gramm áfonyát (50 grammot egyelőre tegyünk félre.) Keverjük a joghurtot és a túrót s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes