4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)
200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)
250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.
Piskótatekercs elkészítése: 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő). A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 csapott evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni. A vajat egy tá...
Elkészítési idő: 205 perc Nehézség: NehézFél kg cukrot 2 dl vízzel főni teszünk, és a habot állandóan leszedve, az edény oldalát több ízben összemosva (lásd: cukorfőzés), lágy fondánsűrűségre (IV. sűrűségi fok) főzzük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű