4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)
200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)
250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 20x30 cm-es tepsit vajazzunk, lisztezzünk ki. Egy nagy tálban verjük fel a tojást az olajjal, a cukorral és 2 teáskanál vanília-esszenciáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a lisztet és a darált diót. A masszát sütőpapírral kibélelt formába meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta: A 6 tojás sárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes