menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-mandulás torta (Nigella)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g cukor
6 nagy tojás
ha van, 1 tk. rózsavíz
2 tk. citromlé
2 kardamon
200 g őrölt mandula
150 g aszalt sárgabarack
50 g finom kukoricadara
1 tk. sütőpor
250 ml víz
a forma kikenéséhez olaj vagy vaj

Hozzávalók a dekorációhoz:

2,5 tk. aprított pisztácia
2 tk. rózsaszirom vagy sárgabaracklekvár
1 tk. citromlé

Elkészítés:


Kezdésként Nigella az összesen 150g aszalt barackot – ahelyett, hogy egész éjszakára hideg vízbe áztatná – csak átforralja vízzel és két darab kardamommal, aztán hagyja kihűlni. Így a barack és a kardamom íze sokkal jobban elvegyül. Néhány szemet ebből félretesz, ezek kerülnek majd a torta tetejére. A többi barackot, a kardamom magját és az illatos szirupot a robotképbe kanalazza, és 200g őrölt mandulát ad hozzá. Így a torta laktóz-és gluténmentes is lesz. Hozzáad 50g finom kukoricadarát, majd 150g cukrot. Ehhez ad még egy teáskanálnyi sütőport is, és hat tojást, ettől lesz levegős a tészta és nem szárad ki. Robotgéppel mindezt összedolgozza. Ezután következik két teáskanál citrom, és az utolsó simítás, egy teáskanálnyi rózsavíz. Fontos, hogy ne adagoljuk túl, máskülönben habfürdővé válik a konyha. Ezután Nigella egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába zsírpapírt tesz, oldalát kivajazza, majd egyszerűen beleönti a masszát. Ezután kerül rá a korábban félretett néhány szem barack. A torta 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsül. Miután kivette, a még meleg tészta tetejét átkeni egy kis vízzel és egy kis citromlével kikevert sárgabaracklekvárral, majd az egészet megszórja aprított pisztáciával.

Trükkök, tippek, praktikák:


A torta állítólag 5-7 napig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Málnás joghurttorta
Málnás joghurttorta

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokosra. A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű kapcsos tortafor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Japán sajttorta
Japán sajttorta

Melegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Békebeli diótorta
Békebeli diótorta

sütő 210 fok utána 190 fok 40 perc ,diót kicsit megpirítjuk sütőben Tortát sütünk A krémhez összefőzzük acukor felével,amikor sűrűsödik hozzáadjuk a diót is. A vajat kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szamos Eper torta
Szamos Eper torta

Elkészítése: a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük. A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk