Családireceptkönyv.hu

Barackos-mandulás torta (Nigella)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g cukor
6 nagy tojás
ha van, 1 tk. rózsavíz
2 tk. citromlé
2 kardamon
200 g őrölt mandula
150 g aszalt sárgabarack
50 g finom kukoricadara
1 tk. sütőpor
250 ml víz
a forma kikenéséhez olaj vagy vaj

Hozzávalók a dekorációhoz:

2,5 tk. aprított pisztácia
2 tk. rózsaszirom vagy sárgabaracklekvár
1 tk. citromlé

Elkészítés:


Kezdésként Nigella az összesen 150g aszalt barackot – ahelyett, hogy egész éjszakára hideg vízbe áztatná – csak átforralja vízzel és két darab kardamommal, aztán hagyja kihűlni. Így a barack és a kardamom íze sokkal jobban elvegyül. Néhány szemet ebből félretesz, ezek kerülnek majd a torta tetejére. A többi barackot, a kardamom magját és az illatos szirupot a robotképbe kanalazza, és 200g őrölt mandulát ad hozzá. Így a torta laktóz-és gluténmentes is lesz. Hozzáad 50g finom kukoricadarát, majd 150g cukrot. Ehhez ad még egy teáskanálnyi sütőport is, és hat tojást, ettől lesz levegős a tészta és nem szárad ki. Robotgéppel mindezt összedolgozza. Ezután következik két teáskanál citrom, és az utolsó simítás, egy teáskanálnyi rózsavíz. Fontos, hogy ne adagoljuk túl, máskülönben habfürdővé válik a konyha. Ezután Nigella egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába zsírpapírt tesz, oldalát kivajazza, majd egyszerűen beleönti a masszát. Ezután kerül rá a korábban félretett néhány szem barack. A torta 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsül. Miután kivette, a még meleg tészta tetejét átkeni egy kis vízzel és egy kis citromlével kikevert sárgabaracklekvárral, majd az egészet megszórja aprított pisztáciával.

Trükkök, tippek, praktikák:


A torta állítólag 5-7 napig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

2. réteg: A túrót keverjük össze a két cukorral és a fél doboz kemény habbá vert hulala tejszínnel, majd kenjük a piskótára. 3. réteg: A 2 csomag krémport a és a cukorral verjük k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pavlova
Pavlova

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy nagyobb tepsit/sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. Közepére egy 22-24 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd megfordítjuk, hogy a papír „írott” ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
eper torta zila formában, paleo
eper torta zila formában, paleo

Az alaphoz a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Paleolajjal kikent 8 szeletes zila formába töltjük. Egy éjszakára hűtőszekrény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
DIÓKRÉMES FONDANTTAL DISZÍTETT TORTA
DIÓKRÉMES FONDANTTAL DISZÍTETT TORTA

tészta..........a tojásokat ketté vesszük és a sárgáját a cukorral habosra keverjük... a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kikevert sárgához adjuk majd óvatosan bele forgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk