menu

Családireceptkönyv.hu

Trappista pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg margarin
9 dkg tejföl
9 dkg natúr joghurt
2 db tojás
2 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
10 g száraz élesztő
60 dkg finomliszt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:



Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Egy kézi habverővel alaposan összekeverjük.Ráöntjük a sajtos élesztős liszt tetejére és alaposan összegyúrjuk.Enyhén lisztezett munkafelületen közel 1,5 cm vastagságú téglalap formára igyekezzünk nyújtani.Egy derelyevágóval, (ha nincs, jó egy éles késsel is) tetszés szerinti kockákra vágjuk. (nálam most 3×3-as)Kéz közelbe készítjük a tetejére szánt fűszereket és az enyhén felvert tojást.Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk a kis négyzeteket (lehet nagyobb is kb. 5×5-ös, vagy 6×6-os -ez már egy igazi nagy pogácsa). Tetejüket lekenjük a tojással, és tetszés szerint megszórjuk a sajttal, vagy a magokkal.180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.Nagyon finom puha, igazi vendégváró falatkák. Esetleg egy finom leves kísérőjeként is szervírozható.

Trappista pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabos túró puffancs
Zabos túró puffancs

Az összes hozzávalót összekeverjük, gombócokat formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lelapítjuk őket. 150° -on légkeveréses módon megsütjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
DIÓS GUBA
DIÓS GUBA

a kifliket kb. fél cm-es kis karikákra vágjuk, leöntjük a 2 csomag . vaniliás cukorral és ízlés szerint kristálycukorral ízesített tejjel. Amikor a kifli a tejet magába szí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Rizskoch
Rizskoch

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a vanília kikapart magjait (vagy a vaníliás cukrot), a csipet sót és a rizst puhára főzzük néha megkeverve főzöm, addig, amíg a tej nagy...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
FASIRT KAPOR MARTASSAL
FASIRT KAPOR MARTASSAL

A daralt hust ossze keverjuk a fuszerekkel,a lereszelt krumpliva,tejben vagy vizben aztatott kenyerrel,tojassal Gombocokat formazunk amit kisse lelapitunk a tenyerunkel Bo olajba...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk