25 dkg margarin
9 dkg tejföl
9 dkg natúr joghurt
2 db tojás
2 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
10 g száraz élesztő
60 dkg finomliszt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint reszelt sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag
Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Egy kézi habverővel alaposan összekeverjük.Ráöntjük a sajtos élesztős liszt tetejére és alaposan összegyúrjuk.Enyhén lisztezett munkafelületen közel 1,5 cm vastagságú téglalap formára igyekezzünk nyújtani.Egy derelyevágóval, (ha nincs, jó egy éles késsel is) tetszés szerinti kockákra vágjuk. (nálam most 3×3-as)Kéz közelbe készítjük a tetejére szánt fűszereket és az enyhén felvert tojást.Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk a kis négyzeteket (lehet nagyobb is kb. 5×5-ös, vagy 6×6-os -ez már egy igazi nagy pogácsa). Tetejüket lekenjük a tojással, és tetszés szerint megszórjuk a sajttal, vagy a magokkal.180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.Nagyon finom puha, igazi vendégváró falatkák. Esetleg egy finom leves kísérőjeként is szervírozható.
A túrót keverjük ki a margarinnal. Ízesítsük 1 tk Delikáttal, őrölt fehérborssal. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot. Keverjük át, tegyük a hűtőbe 5-8 percre. A gombák tönkjeit tö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFontos, hogy a mozzarellát dobjátok be a fagyasztóba a felhasználás előtt legalább egy órával. Ezután vágjátok félbe a rudakat. Szorosan tekerjétek körbe a baconnel. Forró serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan össze kell keverni a szárított fűszereket, és kész is. Jól záródó üvegben, dobozban tároljuk, lehetőleg fénytől védve, hogy kevésbé fakuljon ki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű