Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mákos túrógombóc sárgabarackkal


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg búzadara
3 tojás
1 csapott teáskanál só
2 púpozott evőkanál porcukor
20 dkg szemes mák
50 dkg sárgabarack
2 evőkanál barnacukor
1 citrom

Elkészítés:


A túrót keverőtálba teszünk és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztunk és a sárgáját szintén a túróhoz adjuk, valamint a sót és a porcukrot is. Egy csipet sóval a tojások fehérjét alaposan felverjük míg szép kemény habot nem kapunk, és finoman, rövid ideig keverve ezt is hozzáadjuk a túrós masszához. Az így kapott túrógombóc alapot egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A mákot száraz, forró serpenyőbe szórujk és rázogatva, kevergetve óvatosan addig pirítjuk, míg illatozni kezd.

A sárgabarackokat kimagozzuk, elfelezzük és egy lábasba tesszük. Meghintjük a barnacukorral, ráreszeljük a citrom héját és egy kevés vizet öntünk rá. A barackokat kevergetés nélkül addig pároljuk, míg szirupos állagúvá válik a leve.

Mákos túrógombóc sárgabarackkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Extra diétás párizsi bundás hús sütőben sütve
Extra diétás párizsi bundás hús sütőben sütve

A tojást a kókusztejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük. A fűszerezett húst/zöldséget ebbe a mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas avokádós szendvics
Tonhalas avokádós szendvics

Mindent jól összekeverünk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Töltött hagyma
Töltött hagyma

A hagymák tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A kikapart részt felaprítjuk és a darált hússal együtt megpirítjuk. Ezt ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a beáztatott, k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar olajos hal
olajos hal

A halat megtisztítjuk. Én kettévágom nem hagyom meg a patkót egyben mert akkor sok helyet foglal. Majd 1-2 napot lesózva állni hagyom a hűtőben. Utána lemosom és megszárítom egy ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk