50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg búzadara
3 tojás
1 csapott teáskanál só
2 púpozott evőkanál porcukor
20 dkg szemes mák
50 dkg sárgabarack
2 evőkanál barnacukor
1 citrom
A túrót keverőtálba teszünk és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztunk és a sárgáját szintén a túróhoz adjuk, valamint a sót és a porcukrot is. Egy csipet sóval a tojások fehérjét alaposan felverjük míg szép kemény habot nem kapunk, és finoman, rövid ideig keverve ezt is hozzáadjuk a túrós masszához. Az így kapott túrógombóc alapot egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.
A mákot száraz, forró serpenyőbe szórujk és rázogatva, kevergetve óvatosan addig pirítjuk, míg illatozni kezd.
A sárgabarackokat kimagozzuk, elfelezzük és egy lábasba tesszük. Meghintjük a barnacukorral, ráreszeljük a citrom héját és egy kevés vizet öntünk rá. A barackokat kevergetés nélkül addig pároljuk, míg szirupos állagúvá válik a leve.
Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomot, bazsalikomleveleket, sót, borsot és egy keveset az aszalt paradicsom olajából is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagebutten waschen, Stiel und Fliege entfernen und mit wenig Wasser weichkochen. Erst durch ein grobes, dann ein feines Sieb passieren. Mus(750g) mit Gelierzucker und den übrigen Z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, a főtt, áttört krumplit. Elkezdjük gyúrni a krumpli főzővizéből annyit adunk hozzá, hogy összeálljon, jól kidagasztjuk. Letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük durva reszelőn, majd összekeverjük a felaprított hagymával, sóval, reszelt sajttal, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon. Nem kell bele sok liszt....
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű