2 db MAGGI Marhahúsleves kocka
50 dkg édesburgonya
5 dkg medvehagyma
5 dkg juhtúró
50 dkg darált marhahús
10 dkg ementáli sajt
ízlés szerint bors
a sütéshez szükség szerint olaj
15 dkg liszt
1 db nagy tojás
2 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
2 db 1 cm-es szelet kalács
A MAGGI Marhahúsleves kockákat 1,2 l vízbe tesszük és addig forraljuk, amíg 1 l marad belőle.
A kalácsot késes robotgépben morzsára aprítjuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojással, sózzuk, borsozzuk. A masszából golflabda nagyságú golyókat formázunk, a lobogó levesbe engedjük. 2 perc után mérsékeljük a lángot, gyöngyözve főzzük tovább 10 percig. Ha kész, kivesszük a gombócokat, melegen tartjuk. A húslét átszűrjük, félretesszük.
A medvehagymát megmossuk, szárukat lecsípjük, vékonyan felcsíkozzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a medvehagymát, hagyjuk kicsit megfonnyadni. Hozzáadjuk a juhtúrót, fakanállal kicsit szétnyomkodjuk, párszor megkeverjük. Felöntjük a megmaradt (kb. fél liter)húslével, 10 percig főzzük. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belereszeljük a sajtot. Mikor felolvadt, alacsony lángon addig főzzük, míg mártássűrűségű lesz. Végül megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
A tócsnihoz az édesburgonyát meghámozzuk, a reszelő durva részén lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a tojással együtt az édesburgonyához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta-szerűen sűrű elegyet kapjunk. Egy széles serpenyőben kb. 1 cm vastagságban olajat forrósítunk. Egy evőkanálnyi masszát a forró olajba teszünk, a kanállal ellapogatjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Tálaláskor egy tócsnira helyezünk egy gombócot, majd leöntjük a mártással.
1. A lisztet összekeverem a sóval. A tészta hozzávalóit beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben (de természetesen kézzel is lehet gyúrni és dagasztani). Beletesze...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin formákat kikentem pálmazsírral, majd kibéleltem angolszalonnával. A csirkemellet felkockáztam. A tojásokat felvertem és hozzákevertem a lisztet, sajtot, fokhagymát, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízből, cukorból, ecetből levet készítek, mint az uborkasalátának. Ha a cukor nem olvad, fel, egy kicsit megmelegítem. Adok hozzá egy csipet sót, és egy nagyon pici (kb. fél késheg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz