menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgombócos tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db MAGGI Marhahúsleves kocka
50 dkg édesburgonya
5 dkg medvehagyma
5 dkg juhtúró
50 dkg darált marhahús
10 dkg ementáli sajt
ízlés szerint bors
a sütéshez szükség szerint olaj
15 dkg liszt
1 db nagy tojás
2 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
2 db 1 cm-es szelet kalács

Elkészítés:


A MAGGI Marhahúsleves kockákat 1,2 l vízbe tesszük és addig forraljuk, amíg 1 l marad belőle.
A kalácsot késes robotgépben morzsára aprítjuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojással, sózzuk, borsozzuk. A masszából golflabda nagyságú golyókat formázunk, a lobogó levesbe engedjük. 2 perc után mérsékeljük a lángot, gyöngyözve főzzük tovább 10 percig. Ha kész, kivesszük a gombócokat, melegen tartjuk. A húslét átszűrjük, félretesszük.
A medvehagymát megmossuk, szárukat lecsípjük, vékonyan felcsíkozzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a medvehagymát, hagyjuk kicsit megfonnyadni. Hozzáadjuk a juhtúrót, fakanállal kicsit szétnyomkodjuk, párszor megkeverjük. Felöntjük a megmaradt (kb. fél liter)húslével, 10 percig főzzük. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd belereszeljük a sajtot. Mikor felolvadt, alacsony lángon addig főzzük, míg mártássűrűségű lesz. Végül megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
A tócsnihoz az édesburgonyát meghámozzuk, a reszelő durva részén lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a tojással együtt az édesburgonyához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta-szerűen sűrű elegyet kapjunk. Egy széles serpenyőben kb. 1 cm vastagságban olajat forrósítunk. Egy evőkanálnyi masszát a forró olajba teszünk, a kanállal ellapogatjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Tálaláskor egy tócsnira helyezünk egy gombócot, majd leöntjük a mártással.

Húsgombócos tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Jägerrouladen
Jägerrouladen

Schweineschnitzel dünn klopfen, mit Senf bestreichen, würzen mit Salz und Pfeffer, mit Schinken belegen und aufwickeln (evtl. mit Zahnstocher oder Faden fixieren). Die Rouladen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós almás pite,ki próbálni
Omlós almás pite,ki próbálni

Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes sült sütőtök
Mézes sült sütőtök

A tököt alaposan megmossuk, kikanalazzuk a magját és feldaraboljuk. A tepsibe alufóliát vagy sütőpapírt teszünk, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe. --Elhelyezzük...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Szilvalekvár Mama módra
Szilvalekvár Mama módra

Vastag vasból készült lángelosztót teszünk a tűzhelyre, ha vékony falú a lábosunk. Ép zománcos 10 literes lábos aljára öntjük az ecetet (5 literes edénybe 1 dl ecetet + 4 kg szilv...

Elkészítési idő: 9 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk