• 25 dkg csalamádé (savanyúság)
• 2 közepes, héjában főtt burgonya
• 2 savanykás alma
• 2 narancs
• 2 fej lilahagyma
• 1 vastag sárgarépa
• 1 ½ dl majonéz
• 2 dl kefír
• 1 teáskanál porcukor
• 1 teáskanál szárított petrezselyem
• ízlés szerint só, törött bors
A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A csalamádét nagyon apróra össze-vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony csíkokra aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk, majd a karikákat szétszedjük, és egy kis tálban megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy nagyon vékonyra csíkozzuk. Az összes zöldséget és a salátához valókat a mártásba forgatjuk (a hagymát levével együtt), majd jól összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük.
A krumplit héjában megfőzzük, ha kész, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük kevés mustárral, sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A paradics...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, majd hozzáreszeljük a zellert. Sózzuk. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot. Almaecettel és olívaolajjal leöntjük, majd j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű