menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg csalamádé (savanyúság)
• 2 közepes, héjában főtt burgonya
• 2 savanykás alma
• 2 narancs
• 2 fej lilahagyma
• 1 vastag sárgarépa
• 1 ½ dl majonéz
• 2 dl kefír
• 1 teáskanál porcukor
• 1 teáskanál szárított petrezselyem
• ízlés szerint só, törött bors

Elkészítés:


A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A csalamádét nagyon apróra össze-vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony csíkokra aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk, majd a karikákat szétszedjük, és egy kis tálban megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy nagyon vékonyra csíkozzuk. Az összes zöldséget és a salátához valókat a mártásba forgatjuk (a hagymát levével együtt), majd jól összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük.

Csalamádé saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta
Citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta

A megmosott burgonyákat héjastul egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a zellert, hogy azok is megpuhuljanak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Andy´s Nudelsalat
Andy´s Nudelsalat

Nudeln bissfest kochen und abkühlen lassen. In der Zwischenzeit die Zutaten alle klein schneiden und zu den abgekühlten Nudeln hinzufügen. Miracle Wip und etwas Essiggurkenbrühe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtál vegyesen recept
Hidegtál vegyesen recept

Kaszinó tojás: a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes kukorica saláta
Majonézes kukorica saláta

A nedves hozzávalókból a fűszerekből sima hideg mártást keverünk. Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott uborkát, snidlinget, csípős paprika húsát. Összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk