Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg csalamádé (savanyúság)
• 2 közepes, héjában főtt burgonya
• 2 savanykás alma
• 2 narancs
• 2 fej lilahagyma
• 1 vastag sárgarépa
• 1 ½ dl majonéz
• 2 dl kefír
• 1 teáskanál porcukor
• 1 teáskanál szárított petrezselyem
• ízlés szerint só, törött bors

Elkészítés:


A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük. Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A csalamádét nagyon apróra össze-vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony csíkokra aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk, majd a karikákat szétszedjük, és egy kis tálban megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy nagyon vékonyra csíkozzuk. Az összes zöldséget és a salátához valókat a mártásba forgatjuk (a hagymát levével együtt), majd jól összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük.

Csalamádé saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Csirkesaláta
Csirkesaláta

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croc Monsieur, avagy Krok Möszijő
Croc Monsieur, avagy Krok Möszijő

A kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkói répasali
Marokkói répasali

Répát hasábokra vágtam, kevés sós vízben forrástól számítva 5 percre a darabolt fokhagymával főztem fedő alatt, leszűrtem, fűszereztem, mikor langyosra hűlt, olajjal meglocsoltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Majonézes halsaláta (Treska)
Majonézes halsaláta (Treska)

Először megfőzzük a halfilét az alábbi lében. Egy nagyobb lábasba körülbelül 3 liter vizet öntünk, hozzáadunk 2,5 dl ecetet, a babérlevelet, 7-8 szem egész borsot, és a forrástól s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk