menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa sütőben sütve


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 20 dkg búzadara
• 15 dkg liszt
• 5 dl tej
• reszelt citromhéj
• 4 db tojás
• mazsola
• 4 evőkanál porcukor
• 10 dkg Rama margarin
• 2 csomag vaníliás cukor
• csipet só
• pici rumaroma

Elkészítés:


A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. Lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (én este keverem be, és másnapig, a sütés idejéig a hűtőben csücsül). Sütés előtt hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.

Egy nagyobb tepsit kikenünk az olvasztott margarinnal, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, apróbbra tördeljük és megforgatjuk. Ha már szépen megpirult és elmorzsálódott, kivesszük a sütőből és tálaljuk. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvárral jól meglocsoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elkészítése nem tart sokáig, viszont pihentetni kell pár óra hosszáig, de akár egy egész éjszakát is várhat a hűtőben a sütésig.

Császármorzsa sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Makaróni házi paradicsomszósszal
Makaróni házi paradicsomszósszal

A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes mustáros hús makarónival
Tejszínes mustáros hús makarónival

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzatészta
Pizzatészta

A kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni.A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mocskos tészta
Mocskos tészta

A tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk