menu

Családireceptkönyv.hu

Emeletes élvezet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 réteg:

30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
2 réteg:

5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:

25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 réteg:

2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:

3,5 dl tejszínhab(hulala)

Elkészítés:


Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38×22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.

Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény,úgy szerintem valóban finomabb,ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá,de így is tökéletes:-)

Emeletes élvezet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szendvicssütős süti (GM!)
Szendvicssütős süti (GM!)

A hozzávalókat összekeverem galuska állagúra. Kiolajozott melegszendvics sütőbe egy evőkanál tésztát teszek, majd a tölteléket (lekvár, csoki, gyümölcs, mák), majd még egy evőkanál...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos - Zebrakocka
Kókuszos - Zebrakocka

1. Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. 2. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. 3. Ha k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karamell öntet
Karamell öntet

A cukrot egy nyeles edénybe tesszük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Habverővel kell kevergetni, amíg csomómentes és aranybarna nem lesz. Ehhez adjuk a vajat, és addig kever...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós rózsa
Túrós rózsa

A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk