30 dkg liszt,15 dkg darált dió,10 dkg cukor,2 cs van cukor,25 dkg vaj "én fele vajat zsírral helyettesítettem,omlósabb lesz a tészta.legyen nagyon puha. Mikróban egy picit lehet olvasztani a vajat." 1 evő k. rum ,kb 50 dkg vegyes lekvár:
Ha kimérve tudsz venni az az igazi,a lekvárt egy lábasba tegyük fel és kézi krumpli nyomóval törjük össze,1 dl vízzel.és főzzük fel,mert különben nem kenhető!!!!!!!A hozzávalókat összegyúrjuk ha nehezen gyúrható akkor egy pici tejet lehet hozzá önteni ezeket jól össze gyúrjuk,és
3 részre osszuk. kb 35x30 tepsibe
Nyújtsuk ki az első lapot és tegyük a tepsibe,kenjük meg lekvárral,és így tovább.Az utolsó lapot kicsit szurkáljuk meg villával több helyen ,hogy ne púposodjon fel.Előmelegített sütőbe kb 35 perc a sütés-25-30 perc után ránézhetünk. Tetejére én csokit olvasztok egy két kanál olajjal.
Ha a diót kihagyjátok belőle akkor +10 dkg liszt,és kell bele egy fél sütőpor!!!!!!!!!
A barackokat meghámozzuk, feldaraboljuk. A diót, cukrot a lekvárral összekeverjük. A tésztát 3-4mm vastagra kinyújtjuk, és 10x12cm-s téglalapot vágunk belőle. (Nekem 12 db lett, 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé oszta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A zablisztet összekeverjük a tojások sárgájával, eritrit felével, sütőporral és kevés vízzel hígítjuk. Tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű