– 1 kg csiperke gomba
– 2 fej hagyma
– 2 dl tejföl
– 6 teáskanál őrölt pirospaprika
– Fél teáskanál bors
– 2 teáskanál só
– 2 evőkanál liszt
– 4 evőkanál olaj a gombához
– 1 ek. olívaolaj vagy vaj a kuszkuszhoz
– Kb. fél liter víz a gombához, 1 bögre víz a kuszkuszhoz
– 1 bögre (kb. 250 g) kuszkusz
1. Vágd fel apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát.
2. Közepes lángon párold aranyszínűre a hagymát az olajon. Egy picit már jusson túl az üveges állapoton, legyen színe.
3. Vedd lejjebb a lángot, adj hozzá egy nagyon kevés vizet (kb. fél decit), és hagyd, hogy alacsony lángon főjön.
4. Főzd a hagymát 30 percig, fél-fél deci vizet hozzáadva mindig, amikor zsírjára sült. Ettől a lépéstől lesz a gombapaprikás igazán szaftos.
5. Vedd le a lábast a tűzről, add hozzá a paprikát, keverd jól el.
6. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd meg és főzd 5-10 percig. Nem kell hozzá folyadékot önteni, a gomba rengeteg levet ereszt.
7. Közben készítsd el a kuszkuszt. Öntsd a kuszkuszt egy tálba, öntsd föl forrásban lévő vízzel, sózd ízlés szerint, és tegyél bele egy evőkanálnyi olívaolajat vagy vajat. Takard le műanyag fóliával, és hagyd, hogy magába szívja a vizet.
8. A habaráshoz egy tálkában keverd össze a tejfölt a liszttel. Adj hozzá 4-5 evőkanálnyit a gomba levéből, és keverd jól el.
9. Öntsd a tejfölös szószt a gombára, keverd el, és főzd 3 percig, hogy a liszt besűrítse a paprikást.
10. A tálaláshoz egy villával lazítsd meg a kuszkuszt, szedd tányérokba, és tálald rajta a gombapaprikást.
A zöldségeket a paradicsom kivételével meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük és kevés vizet öntünk rá, nem kell ellepje. Adunk hozzá egy kevés olajat is. Fűszerezzü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a húst és a megtisztított hagymát apró darabokra majd daráljuk le. Tisztítsuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és főzzük meg sós vízben. A húst és a hagymát fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a húst 4 szeletre, enyhén klopfoljuk ki, és sózzuk meg. Tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát és 1-1 fél banánt. Locsoljuk meg a tabasco szósszal, tekerjük fel, és rögzítsük fogvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfél órát állni hagyni, majd palacsintasütőben megsütni. Töltelékként én csinálok egy kis chilli con carne-t, lilahagymát apró kockákra, mexikói zöldségkeverék, pár darab virsli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű