1 kg burgonya,
20 dkg lecsókolbász,
4 kemény tojás,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só.
Héjában megfőzzük a burgonyát, kihűtjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, és sárgára kisütjük. A tűzálló tál fenekét kikenjük a szalonnából kisült zsír egy részével, beletesszük a karikára vágott burgonyát, kemény tojást és lecsókolbászt, a kisütött szalonnakockákat és a tejfölt. Erre ismét burgonyát teszünk, és így tovább. A tetejére burgonya, tejföl és a maradék szalonnából kisült zsír kerül. Sütőben megsütjük.
II. Hozzávalók
1 kg burgonya, 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt hús, 10 dkg vaj, 4 kemény tojás, 2 dl tejföl, só.
Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint az első rakott burgonya, csak más hozzávalókból.
A rakott burgonya úgy a legfinomabb, ha tele van minden finomsággal! Nagyon finom, pikáns szaftos étel lett belőle!
1. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a szalonnát/sonkát -> majd kiszedjük és abban a zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát 2. Sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a felszeletelt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a húst és a megtisztított hagymát apró darabokra majd daráljuk le. Tisztítsuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és főzzük meg sós vízben. A húst és a hagymát fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz