1 kg burgonya,
20 dkg lecsókolbász,
4 kemény tojás,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só.
Héjában megfőzzük a burgonyát, kihűtjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, és sárgára kisütjük. A tűzálló tál fenekét kikenjük a szalonnából kisült zsír egy részével, beletesszük a karikára vágott burgonyát, kemény tojást és lecsókolbászt, a kisütött szalonnakockákat és a tejfölt. Erre ismét burgonyát teszünk, és így tovább. A tetejére burgonya, tejföl és a maradék szalonnából kisült zsír kerül. Sütőben megsütjük.
II. Hozzávalók
1 kg burgonya, 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt hús, 10 dkg vaj, 4 kemény tojás, 2 dl tejföl, só.
Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint az első rakott burgonya, csak más hozzávalókból.
A rakott burgonya úgy a legfinomabb, ha tele van minden finomsággal! Nagyon finom, pikáns szaftos étel lett belőle!
hagyma+párolom+só+p.paprika+hús+só+szósz+káposzta+paradicsom-->főzőm+kapor :)
Elkészítési idő:A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel. Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya. Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával...
Elkészítési idő: