4 adaghoz: karalábé (800 g),
csirkecomb (240 g),
joghurt (120 g),
tojás (40 g),
zabpehely (40 g),
olaj (32 ml),
durum liszt (20 g),
vöröshagyma (20 g),
petr.zöld (8 g),
só (4 g)
fokhagyma(4 g)
snidling (2 g),
feketebors (1,2 g)
A zabpelyhet sóval, borssal ízesített vízbe áztatjuk. Közben a karalábékat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. A vöröshagymát átfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált pulykamellet, és megpároljuk.
Ezek után összegyúrjuk az előzőleg már beáztatott, leszűrt zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojást. Ezt a masszát összekeverjük annyi kivájt karalábéval, amennyi még visszatölthető a karalábéfejbe, és beletöltjük a karalábékba, majd ráhelyezzük a karalábé tetejét. A megtöltött karalábékat a visszamaradt karalábédarabkákkal együtt teflonedénybe helyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt lassú tűzön majdnem teljesen puhára főzzük, majd joghurtos, durumlisztes habarással sűrítjük, és összeforraljuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, borssal és a sütőporral. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az előre kimért tejet és a villával áttört túrót. Könnyedén elkeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn és - apránként szórva - keverd hozzá a lisztet. A virslit és a kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a son...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű