4 adaghoz: karalábé (800 g),
csirkecomb (240 g),
joghurt (120 g),
tojás (40 g),
zabpehely (40 g),
olaj (32 ml),
durum liszt (20 g),
vöröshagyma (20 g),
petr.zöld (8 g),
só (4 g)
fokhagyma(4 g)
snidling (2 g),
feketebors (1,2 g)
A zabpelyhet sóval, borssal ízesített vízbe áztatjuk. Közben a karalábékat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. A vöröshagymát átfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a darált pulykamellet, és megpároljuk.
Ezek után összegyúrjuk az előzőleg már beáztatott, leszűrt zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojást. Ezt a masszát összekeverjük annyi kivájt karalábéval, amennyi még visszatölthető a karalábéfejbe, és beletöltjük a karalábékba, majd ráhelyezzük a karalábé tetejét. A megtöltött karalábékat a visszamaradt karalábédarabkákkal együtt teflonedénybe helyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt lassú tűzön majdnem teljesen puhára főzzük, majd joghurtos, durumlisztes habarással sűrítjük, és összeforraljuk.
A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojást, búzadarát,vaníliás cukrot, picit megsózzuk, Összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük. Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem kiolvasztani/dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű