Családireceptkönyv.hu

Kávésüti


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


170+170 (összesen 340 g) szobahőmérsékletű vaj, + kb. 2 dkg a tepsihez
450 g cukor
200 g barna cukor
375+100g (összesen 475 g) liszt
170 g dió (vagy más csonthéjas, pl. mandula, pekán dió)
3 dl tej
3 tojás fehérje
2 ek. őrölt fahéj
4 tk. sütőpor
1 tk. só

Elkészítés:


Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban verd fel a tojásfehérjéket, és tedd be a hűtőbe.
Egy másik tálba szitálj bele 375 g lisztet, a sütőport és a sót.
Egy harmadik tálban keverj össze habosra 170g vajat és a 450 g kristálycukrot.
Felváltva öntsd a vajas-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a 3 dl tejet, közben keverve. Ha kész, tedd be a hűtőbe.
Egy nagy késsel vágd durva darabokra a diót.Egy negyedik tálba szórd bele a fölső réteg hozzávalóit: 170 g diót, 170 g vajat, 100 g lisztet, 200 g barna cukrot és 2 ek fahéjat. Egy villával törd addig, amíg gyurmaszerű, barna állagot nem kapsz. Tedd félre.
Vajazz ki jó vastagon egy 25×35 cm-es tepsit.
A tojásfehérjét forgasd bele óvatosan a tészta alapba (amihez a tejet és a lisztet keverted).
Ezt az egészet öntsd bele a tepsibe, és egyengesd el.
Kézzel morzsázd rá a diós-fahéjas keveréket. Nem kell, hogy szép legyen – ez a süti “csak” finom lesz.
Tedd be a sütőbe (nem kell légkeverés), és kb. 50 perc alatt süsd meg. Ne süsd túl, akkor van kész, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

A tészta megemelkedik, és a felső réteg – dió, barna cukor, fahéj – szépen elmerül a puha sütiben.
Vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig, és felvágva tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


A coffee cake-nek nincs egyetlen receptje, ahány ház annyi szokás. Talán két állandó összetevője van, ami minden receptben megtalálható, a fahéj és valamilyen csonthéjas, pl. dió.
Dió helyett bármilyen csonthéjas gyümölcsöt választhatsz, ezzel újabb ízeket varázsolva. Lehet mandula, mogyoró, pekán dió. pl.

Kávésüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Diós kosárkák
Diós kosárkák

A formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces fánk
Tízperces fánk

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...

Elkészítési idő: 12 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos csókok
Kókuszos csókok

A fehérjéket kemény habbá verem hozzáadom a cukrot vaniliascukrot és addig verem míg a cukor elolvad ezután óvatosan hozzákeverem a kókuszreszeléket és kanál segítségével formázo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder tejszelet (diabetikus)
Kinder tejszelet (diabetikus)

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk