menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya sült krumplival


Írta:

Elk. idő: 10
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db első köröm – egészben
1 kisebb füstölt csülök
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 marék szemes bors
1 cső zöld erős paprika
2-3 marék só (a csülök sósságától függően)

Elkészítés:


A szemes bors kivételével mindent egy időben a fazékba rakunk, felöntjük hideg vízzel és nagy lángon főzni kezdjük. A forrás kezdetétől csökkentjük a lángot és elkezdjük leszedni róla a habot, mindaddig, amíg meg nem szűnik a habosodás. Ekkor tesszük bele a borsot és lassú tűzön főzzük még annyi ideig, amennyi hátra van a 10 órából. Az elfövő vizet folyamatosan utána töltjük, mindig hideg vízzel pótoljuk. A felöntés után hártya keletkezik a tetején, ez zsír, amit folyamatosan leszedünk egy kanállal. Az utolsó órában már nem szabad felönteni vízzel.

Ha kész elzárjuk a lángot és kb. 20 percig pihentetjük. Utána szűrőlapáttal tálra szedjük a húst és nagy méretű fémszűrőn átszűrjük a lét. A húst teljesen kicsontozzuk (két villa segítségével), tányérokba rendezzük és felöntjük a tiszta kocsonya lével. Hideg helyre (ha lehet ne hűtőbe!) rakjuk és fogyasztásig itt tároljuk.

Az egyforma, közepes méretű krumplikat folyó víz alatt jól átmossuk, letöröljük és a sütőben puhára sütjük. Amikor már érezzük a sült krumpli illatát és kezd a héja ráncosodni, konyharuhával kibélelt tálba szedjük, ráhajtjuk a konyharuhát és a meleg gőzben 20-25 percig pihentetjük, utána a héját leszedjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kocsonya elkészítési ideje 10 óra, de ezt a rendszer nem fogadta el. Nyilván, senki nem feltételezte, hogy ennyi ideig is készülhet egy étel. A hideg kocsonya és a meleg krumpli pompás ízélményt nyújt. Próbáljátok ki.

Kocsonya sült krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Spenótos rízótto
Spenótos rízótto

Megtisztítjuk és pároljuk a spenótot. Lecsöpögtetjük, majd felvágjuk. Közben felmelegítjük a húslevest. Egy nagy serpenyőbe 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat teszünk, majd...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Melegszenya
Melegszenya

A hozzávalókat (egy pohárban, kézi habverővel vagy kanállal) elkeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk a massza felét, rátesszük a sonkát, sajtot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós saláta
Ropogós saláta

A tojásokat jó keményre főzzük, a bacon szalonnát meg kipirítjuk kevés olajban, majd papír szalvétára helyezzük, hogy a fölösleges zsírt beszívja A salátát megmossuk, lecsöpögte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis palacsinta
Cukkinis palacsinta

A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk