• kalács vagy kiflik (5 db)
• 3 tojás kettéválasztva
• 3 – 4 ek. cukor
• 1/2 l tej
• 1 marék darált dió (cukrozva)
• 3 alma szeletelve
• mazsola, fahéj, őrölt szegfűszeg, vaníliás cukor, (rum), vaj az edény kikenéséhez
• baracklekvár
1. A kifliket, kalácsot felkarikázzuk, szeleteljük, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel kikeverjük, ráöntjük a kiflikre.
2. Vajazott hőálló edénybe tesszük, a szeletelt almával, mazsolával, darált dióval (rummal), késhegynyi őrölt szegfűszeggel és fahéjjal rétegezve. A tetejére alma kerüljön.
3. Sütőbe tesszük, lefedve közepes lángon sütjük (kb. 40 – 45 percig).
4. A tojásfehérjéket habbá verjük, óvatosan kevés baracklekvárt keverünk hozzá, a félig megsült sütemény tetejére kenjük, fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, még kb. 10 percig sütjük, amíg a hab megpirul.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő:A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverni és a lisztes keverék felét kizsírozott tepsibe szórni.Rámorzsoljuk a 75 dkg túrót, rászuórjuk a mazsolát, a vaniliás cukrot és a r...
Elkészítési idő: 1 óraValamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve krémesre dolgozzuk és már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: