150 g fehér tönköly liszt
100 g puha margarin
40 g nyírfacukor por
1 tojás sárgája
2 ek keserű kakaó (20 g)
4 g őrölt kávé
fél tk fahéj
egy csipet só
100 g cukormentes fehér csoki (Aldi)
A nyírfacukor port késes robotgépben forgassuk át néhányszor, hogy ne legyenek benne rögök. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább egy órára. Vágjuk a tésztát 8 részre, majd ezeket még nyolcra. Sodorjunk mindegyikből rudakat és hajlítsuk kifli alakúra. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük meg. Vízgőz fölött nagyon-nagyon óvatosan olvasszuk fel a fehér csokit és mártsuk bele a kihűlt kiflik két végét. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni
Vízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat. Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: 2 óraElkészítés: A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kin...
Elkészítési idő:160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: