20 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
1.5 dl tejszín
1 kávéskanál szódabikarbóna
10+5 dkg darált dió
baracklekvár
máz:
1 tábla étcsokoládé
5 dkg vaj
A lisztet, a 10 dkg diót és a szódabikarbónát összekeverem.
A vajat, a tojást és a cukrot kikeverem, majd hozzáadom a lisztes-diós keveréket, jól elkeverem, majd hozzáadom a tejszín is.
Az elkészült masszát a kapszliba töltöm, úgy hogy félig legyen, ezután mindegyikre teszek egy teáskanálnyi lekvárt és megszórom a maradék dióval. Ezt követően a maradék masszát is a tetejére kanalazom, majd előmelegített sütőben kb. 160-180°C-on megsütöm/tűpróba/.
Amíg kihűl, elkészítem a mázat a tetejére: gőz felett felolvasztom a csokit, hozzáadom a vajat és kikeverem, majd a muffinok tetejére simítom.
A teteje díszíthető színes tortadarával, vagy jégcukorral, /egyébbel/ de ez elhagyható!
Megjegyzés:
Kóstolás után nekem száraznak tűnt, így a lekvár mennyiségét javaslom megemelni 1 evőkanálnyira!
1. A lisztet az élesztővel nagyon jól elmorzsoljuk, a cukorral összevegyítjük. 2. A margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, ½ óráig pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt jól kikeverni a cukorral. Az epret negyedekbe vágni. A pohár aljába belekanalazni a cukros-tejfölt, majd megszórni a csokoládéval. Ezután kirakni a feldarabolt eperrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, közben kevergetjük, hogy a cukor elolvadjon. Ekkor beletesszük a vajat, alacsony lángon megolvasztjuk benne. 2. Lekapcsoljuk alatta a lángot, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű