½ vanília rúd
½ l tej
40 g cukor (helyettesíthető nyírfacukorral)
só
2-3 teáskanál instant kávépor
100 g rizs
250 g tejszínhab
1 teáskanál vaníliás cukor
340 ml almaszósz (pürésített főtt alma fahéjjal és cukorral ízesítve)
Vágjuk fel hosszában a vanília rudat és kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a tejet csipet sóval, cukorra, vaníliás cukorral, instant kávéporral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a rizst. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük körülbelül 25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Öntsük poharakba a kávés tejberizst.
A tejszínt verjük kemény habbá, és ha szeretnénk, adhatunk hozzá kevés vaníliás cukrot. Közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a kávés tejberizs tetejére, majd csillag alakban díszítsük almaszósszal.
Az almákat apró kockára vágjuk, ezt megolvasztott barna cukron kicsit átforgatjuk és fahéjjal ízesítjük plusz citromlevet facsarunk rá. Felverjük a tejszínt , majd porcukrot és mas...
Elkészítési idő:Tészta Trükk A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. Töltelék A vastagabb tésztalapot elmorzsol...
Elkészítési idő:Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc Elkészítés: Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezutá...
Elkészítési idő: