6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
A tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is. A tejjel felöntjük és összedolgozzuk, amikor már olyan mint a vizes homok, a vajat, a nut...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz