» 1 gerezd fokhagyma
» 5 szem paradicsom
» 1 csipet só
» 1 fej hagyma
» 1 csipet bors
» 1 db cukkini
» 1 db padlizsán
» 1 csomag tészta (Penne)
A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megtisztítom. Kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a hagymát és üvegesre párolom. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobom, kicsit lepirítom. A feldarabolt paradicsomot ráteszem, sózom, borsozom. Ízlés szerint megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig párolom, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverem a kifőtt pennével. Jól behűtöm, mert hidegen az igazi. Néha mozzarellát is adok hozzá!
Egy kerámia sütőedénybe belezúdítjuk a paradicsomkonzerveket, beledobáljuk a fokhagymákat, rákockázzuk a vajat, ízesítjük a cukorral, friss zöldfűszerekkel, apróra vágott chilivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt és fokozatosan belekeverjük a sóval elkevert lisztet és az olajat Ha egy kicsit összeállt a tészta, alaposan kidagasztjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst előkészítjük, kisebb kockákra vágjuk, és olivaolajban megforgazjuk, majd fűszerekkel beszórjuk (só, bors, fokhagymapor/chilibors). Elkeverjük, hogy a hús minden részét érje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tojássárgából, csipetnyi sóból és a vízből rugalmas tésztát gyúrok, majd letakarva kb. 15 percig pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A kinyújto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű