menu

Családireceptkönyv.hu

Őszi gyümölcskenyér


Írta:

Adag: 12 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


150 g vaj
100 g barna cukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kiskanál sütőpor
0,5 kiskanál őrölt fahéj
0,25 kiskanál reszelt szerecsendió
0,5 db citrom reszelt héja
0,5 db narancs reszelt héja
25 g étcsokoládé
25 g tetszőleges olajos mag
50 g aszalt gyümölcs (pl.: vörösáfonya, szilva, sárgabarack, mazsola)
A mázhoz:
100 g porcukor
1 db citrom leve
A mázhoz:
100 g porcukor
1 db citrom leve

Elkészítés:


Kimérjük, és előkészítjük a hozzávalókat. Az étcsokoládét, a tetszés szerint választott magvakat és gyümölcsöket picire vágjuk.

A lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a fűszereket, és a citrusok lereszelt héját elvegyítjük egy nagy tálban.

Egy másik edényben a puha vajat szép simára kikeverjük a barna cukorral és a mézzel, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Belekeverjük a szárazanyagokból álló elegyet.

Végül az előre felaprított magvakat, a csokoládét, és az aszalványokat, kandírozott gyümölcsöket is a beleforgatjuk.

Egy szögletes vekni, vagy püspökkenyérformát alaposan kivajazunk, vagy kibélelünk sütőpapírral.

Belesimítjuk a masszát, és 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 40 percre.

Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol egyenletesen átsült-e. Ezután kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A mázhoz szép simára keverjük a porcukrot a citromlével, és a kisült sütemény tetejére csorgatjuk.

Őszi gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


Endrődy Hanna
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Már az illata is mennyei. Egy kis házi kényeztetés:
Már az illata is mennyei. Egy kis házi kényeztetés:

Kelt tésztát készítünk: A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük. Hozzáütjük a tojásokat és belekockázzuk a vajat. A tejet a cukorral felmelegítjük (de nem forraljuk), belemorzsoljuk...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Diós torta
Diós torta

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, lisztet és a diót elkeverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kandírozott gyömbér FJ
Kandírozott gyömbér FJ

Hámozzuk meg a gyömbért. Vágjuk olyan apróra, amilyen apróra csak tudjuk. Tegyük egy főző edénybe a darabokat annyi vízzel, amennyi ellepi őket, majd forraljuk fel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Karamell szelet
Karamell szelet

A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk