Hozzávalók: 8 csirkeszárny (csirkemellel is működik)
Páchoz: 2 ek méz, 4 ek kechup (steviával ízesített), 1 ek mustár, himalája só, bors, fél vörös-hagyma(kockára vágva), 1 ek (kókusz)olaj, 2 gerezd fokhagyma(finomra reszelve), csilipaprika, 1 kk gyömbér frissen reszelve (por alakban is jó)
Ananászos rizshez:
50 dkg rizs, fél fej vöröshagyma, 1 ek (kókusz)olaj, 1 ek vaj, 1 l alaplé, só, 1 kis doboz kockázott ananász konzerv ( legfinomabb frissen feldolgozott gyümölcsből)
Pác hozzávalóit egy tálban nemes egyszerűséggel összekevered és a megtisztított, megmosott csirkeszárnyakat alaposan megforgatod benne. Lefedve a tálat lehetőség szerint 1-2 órára tedd hűtőbe (kicsit összeérjenek az ízek), de azonnal is süthető. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc pirosra sütöd. Vigyázni kell, mert a méz miatt megéghet a hús, érdemes félidőben sütőpapírt tenni rá.
Miközben sülnek a szárnyak a rizst is elkészíted. Folyó víz alatt leöblíted a rizsszemeket majd 1 ek vaj és olaj keverékén fél fej hagymát pirítasz. Erre teszed a rizst és felöntöd kétszeres mennyiségű alaplével. Hozzákevered a felkockázott ananász darabokat és együtt fedő alatt forrásig párolod. Forrás után pár perccel elzárod a lángot és lefedve fedő alatta forró gőzben hagyod megdagadni a rizsszemeket.
Tálalásnál a sült hús szaftját kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűríted és a tányérra tálalt ételre kanalazod.
Ebédre, de akár még 17 órás étkezésre is javaslom ezt a hús+rizs ételt. Ezzel mindig mindenkit leveszek a lábáról, annyira zamatos, finom. Ha nagyon sok kilótól szeretnél megszabadulni, akkor a mézet elhagyhatod, a kechup pedig steviával édesített legyen vagy házi, sűrített paradicsomból.
Az olajon a csirkemellet lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (Én itt szoktam beledobni a répát, ha éppen van otthon, de ez elhagyható. Csak én szeretem benne) majd hozzá öntjük a tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vágjuk hosszában félbe - tetszőleges szeletekre is vághatók -, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük mindkét oldalukat. Melegítsünk olajat egy serpe...
Elkészítési idő: 5+20 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű