Családireceptkönyv.hu

Pikáns csirke - ananászos rizzsel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 8 csirkeszárny (csirkemellel is működik)
Páchoz: 2 ek méz, 4 ek kechup (steviával ízesített), 1 ek mustár, himalája só, bors, fél vörös-hagyma(kockára vágva), 1 ek (kókusz)olaj, 2 gerezd fokhagyma(finomra reszelve), csilipaprika, 1 kk gyömbér frissen reszelve (por alakban is jó)
Ananászos rizshez:
50 dkg rizs, fél fej vöröshagyma, 1 ek (kókusz)olaj, 1 ek vaj, 1 l alaplé, só, 1 kis doboz kockázott ananász konzerv ( legfinomabb frissen feldolgozott gyümölcsből)

Elkészítés:


Pác hozzávalóit egy tálban nemes egyszerűséggel összekevered és a megtisztított, megmosott csirkeszárnyakat alaposan megforgatod benne. Lefedve a tálat lehetőség szerint 1-2 órára tedd hűtőbe (kicsit összeérjenek az ízek), de azonnal is süthető. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc pirosra sütöd. Vigyázni kell, mert a méz miatt megéghet a hús, érdemes félidőben sütőpapírt tenni rá.
Miközben sülnek a szárnyak a rizst is elkészíted. Folyó víz alatt leöblíted a rizsszemeket majd 1 ek vaj és olaj keverékén fél fej hagymát pirítasz. Erre teszed a rizst és felöntöd kétszeres mennyiségű alaplével. Hozzákevered a felkockázott ananász darabokat és együtt fedő alatt forrásig párolod. Forrás után pár perccel elzárod a lángot és lefedve fedő alatta forró gőzben hagyod megdagadni a rizsszemeket.
Tálalásnál a sült hús szaftját kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűríted és a tányérra tálalt ételre kanalazod.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebédre, de akár még 17 órás étkezésre is javaslom ezt a hús+rizs ételt. Ezzel mindig mindenkit leveszek a lábáról, annyira zamatos, finom. Ha nagyon sok kilótól szeretnél megszabadulni, akkor a mézet elhagyhatod, a kechup pedig steviával édesített legyen vagy házi, sűrített paradicsomból.

Pikáns csirke - ananászos rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Szezámmagos kínai csirke
Szezámmagos kínai csirke

A máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A „bunda” hozzávalóit összekeverjük. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy ne legyen fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csirkemell baconbe tekerve, csodás étel 30 pe
Sajtos csirkemell baconbe tekerve, csodás étel 30 pe

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓÁGYON SÜLT CSIRKE
SÓÁGYON SÜLT CSIRKE

Közepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk