Hozzávalók 6 főre
» 8 dkg Rama margarin
» 35 dkg liszt
» 8 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csipet só
» 5 db tojássárga
» 4 evőkanál tejföl
» 2 evőkanál rumaroma
» olaj
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, először egyenesen, majd ferdén felvágjuk. Az így kapott rombuszok közepén 2 cm-es vágást ejtünk. Ezen a lyukon átfordítjuk/áthúzzuk a rombuszunk egyik végét/csücskét. Ha úgy tetszik, akkor mind a két csücsköt átfordíthatjuk.
Forró olajban pár perc alatt készre sütjük. Az olajba ne tegyünk egyszerre sokat, mert nagyon lehűtheti, és nem ez a cél, hanem, hogy szépen megsüljenek a csörögék.
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KönnyűEgy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a c...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz