15 dkg fehér spárga
15 dkg zöld spárga
só, cukor, bors
majonéz
3 dl tejföl
mustár
citromlé
1 fej saláta
1-2 kemény paradicsom
magos, félbarna kenyér
1. A fehér spárgát fejétől a végéig megpucoljuk, mindkét spárga fás végét levágjuk, 3 cm-es darabokra vágjuk és sós, cukros vízben főni tesszük. Főzővízbe egy kevés margarint teszünk. Épphogy megfőzzük, leszűrjük.
2. Tartás mártást készítünk: majonézt elkeverjük kétszeres mennyiségű tejföllel, ízesítjük mustárral, citromlével, megborsozzuk.
3. A saláta levélből nagyobbakat tálra tesszük, a spárgát összekeverjük a majonézzel, a kockákra vágott paradicsommal és a saláta kockákra vágott torzsájával, kisebb leveleivel és a saláta leveleken tálaljuk.
4. Lehűtjük. Magos, félbarna, meleg pirítós kenyérrel tálaljuk.
A zsiradékra dobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzákeverem a kukoricát, sózom és fedő alatt egy pár percig párolom, ha elkészült kihűtöm. (Én még egy kevés cukorral...
Elkészítési idő:A narancsokat, a citromot és az almákat alaposan megmossuk. Áttöröljük. Egy magas tálban a joghurtot kikeverjük az édesítõszerrel és a mézzel. A megmosott gyümölcsöket vékony cikk...
Elkészítési idő:A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és megfőzzük sós vízben, végül leszűrjük és hűlni hagyjuk. A hagymát felkarikázzuk és félretesszük A tejfölt, a mustárt, a kristálycuk...
Elkészítési idő: