50 dkg spárga,
só,
2 kanál étolaj,
1 kanál ecet,
bors,
1 csomó zöldpetrezselyem.
A megmosott és megtisztított spárgát 2-3 cm
hosszú darabokra vágjuk. Sós vízben puhára párol-
juk, majd lehűtve, szitán lecsurgatjuk. Utána finom
étolajjal, ecettel, egy kevés borssal és sóval, valamint apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Töltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmagas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak annyi a tennivalónk, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ha megmaradt, egy jól zárható üvegben tegyük a hűtőbe, így mindig kéznél lesz:-)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Vágd apró kockákra a hagymát és párold meg az olivaolajban.Tedd hozzá az apró csíkokra vágott édes pirospaprikát és párold együtt pár percig, majd add hozzá a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű