2 db csirkemell filé
olaj
hagymás csirke fűszerkeverék
3 - 4 dl főzőtejszín
2 db kifilézett csirkemellet kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Forró olajon megkérgesítjük. A szeleteket cserépedénybe tesszük. Amikor mind átsült, akkor a serpenyőbe, amibe a csirkemellet kérgesítettük beleöntünk egy csomag hagymás csirke fűszerkeveréket és 3 – 4 dl főzőtejszínt. Simára keverjük, összeforraljuk, majd ráöntjük a cserépedényben lévő csirkemell szeletekre. Lezárjuk az edényt és egy órahosszat sütőbe tesszük.
Egy órán át sütjük 175 fokon. Köretnek adhatunk hozzá rizst, vagy különböző olasz tésztákat, ami a szaftot felszívja
A sütőt akkor kapcsoljuk be, amikor betettük a cserépedényt. Cserépedényt soha nem szabad előmelegített sütőbe tenni, csak hideg sütőbe.
A csirkecombokat egyenként megkenjük vékonyan mustárral, megsózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt teszünk rá. Egy tálba helyezzük, leöntjük 3-4 dl paradicsomlével, rászórjuk a majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatjuk, majd másnap ugyanabban a vízben előfőzzük. A csíkokra vágott káposztát roppanósra főzzük. A megpucolt, karikára vágott sárgarépát is előfőzzük. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű