1.
Hozzávalók / 4 adag
1 db avokádó
1 ek mustár
1 ek citromlé
2 ek tejföl
10 dkg krémsajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 dkg olajbogyó
2.
Hozzávalók / 4 adag
50 g tökmag
10 levél bazsalikom
1 közepes db avokádó
0.5 citromból nyert citromlé
50 g krémsajt
50 g sovány túró
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3.
Hozzávalók / 1 adag
1 közepes db avokádó (lehetőleg puha)
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 ek majonéz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 fél citromból nyert citromlé
4.
Hozzávalók:
1 jó érett avokádó
1 kevés citromlé
1 derezd fokhagyma
1 ujhagyma (pici)
1 kisebb paradicsom
1 kanál natur joghurt
só
"esetleg bors"
5.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 db paradicsom apróra vágva
1 kis fej hagyma apróra vágva
mustár ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
6.
Hozzávalók / 4 adag
1 db avokádó (nagyobb vagy 2 kisebb érett)
1 közepes db paradicsom
0.5 db lilahagyma ( vagy vörös)
1 ek olívaolaj
1 teáskanál citromlé
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük. Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő:A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Ez idő alatt a prézlit megpirítom, majd a megfőtt karfiolt beleszedem, rázogatva összekeverem. Tálalásnál porcukorral...
Elkészítési idő: