30 dkg dió vagy más mag
egy evőkanál fahéj
10 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 teáskanál vaníliapo
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.
Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.
Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített szárítsd körülbelül 1-1,5 órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szoba hőmérsékletűre, és már fogyasztható is.
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk fél liter olajb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládé temperálás Bonbon készítéshez: A temperálni kívánt csokoládé mennyiség három negyedrészét gőz fölött olvasztjuk.Maghőmérővel ellenőrizzük a hőfokot. Én keserű csokol...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1 kg édes káposzta lereszelve,megpároljuk sózzuk és leszűrjük majd hagyjuk kihűlni Pont úgy készítem mint a húsból . ízlés szerint vöröshagyma,fokhagymasó bors 2 tojás,áztatott z...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz