30 dkg dió vagy más mag
egy evőkanál fahéj
10 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 teáskanál vaníliapo
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.
Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.
Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített szárítsd körülbelül 1-1,5 órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szoba hőmérsékletűre, és már fogyasztható is.
2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kic...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat félbevágjuk, betesszük a sütőbe és 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül, finomra vágjuk a vöröshagymát és áttörjük a fokhagymát. Ha megsültek a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA krumplit megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni. Ha meghűlt, akkor hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojást és annyi lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű