30 dkg dió vagy más mag
egy evőkanál fahéj
10 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 teáskanál vaníliapo
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.
Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.
Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített szárítsd körülbelül 1-1,5 órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szoba hőmérsékletűre, és már fogyasztható is.
A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával. A barackot vágjuk kockára. A túrós masszát keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét verziót készíthetsz: az olajmentes sokkal egészségesebb, hiszen a testednek semmi szüksége az extra olajra. Azonban az olajban tárolt tovább eláll, és ez hasonlít 100%-osan az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű