4 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
pizzafűszerek, vagy: oregano, majoranna, bors, bazsalikom, babérlevél, zsálya, kakukkfű ízlés szerint
kristálycukor
olívaolaj
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá.
Pár percig összefőzzük, közben megszórjuk a pizzafűszerrel, vagy ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel. Ha túl savanyúnak találjuk, pici cukrot tehetünk hozzá.
Pizzára kenjük.
Ha steril üvegekbe töltjük, majd forró és száraz dunsztba tesszük, lezárjuk, akkor hónapokig eláll. Fagyasztást szintén jól bírja, ekkor célszerű kis adagokra porciózni és úgy lefagyasztani.
A paradicsomot a tepsibe raktam, a hagymát, fokhagymát nagyobb darabra vágtam, rászórtam a fűszer keveréket,cukrot. Kézzel összekevertem és egy kicsit meg is nyomkodtam. (kóstolás)...
Elkészítési idő: 3 óra 30 percEgy lábasba öntjük a meggyet és kis lángon melegíteni kezdjük, hogy levet engedjen. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az eritritet és folyamatosan kevergetjük. Egy...
Elkészítési idő:1. Összekeverni és kenni a sertéshúsra ész nélkül.
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálba teszem, és két percen keresztül kevergetem.
Elkészítési idő: