4 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
pizzafűszerek, vagy: oregano, majoranna, bors, bazsalikom, babérlevél, zsálya, kakukkfű ízlés szerint
kristálycukor
olívaolaj
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá.
Pár percig összefőzzük, közben megszórjuk a pizzafűszerrel, vagy ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel. Ha túl savanyúnak találjuk, pici cukrot tehetünk hozzá.
Pizzára kenjük.
Ha steril üvegekbe töltjük, majd forró és száraz dunsztba tesszük, lezárjuk, akkor hónapokig eláll. Fagyasztást szintén jól bírja, ekkor célszerű kis adagokra porciózni és úgy lefagyasztani.
A fűszereket felforraljuk a vízzel és az almaecettel. Majd leszűrjük őket. Viszont a megmaradt folyadékba beletesszük a chutney többi hozzávalóit. 10-15 percig főzzük. Legutolsónak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeletelve lábasba teszünk mindent. Szétfőzzük. Turmixoljuk Főzzük sűrűsödésig Szitán átpasszírozzuk Egyet rottyantunk rajta. Kis üvegekbe töltjük. Száraz dunszt.
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húsokat egy nagy lábasba teszem és a megtisztitott sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát , babérlevelet, egészborsot és ízlés szerint sót rárakom a húsra, majd ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű