4 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
pizzafűszerek, vagy: oregano, majoranna, bors, bazsalikom, babérlevél, zsálya, kakukkfű ízlés szerint
kristálycukor
olívaolaj
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk hozzá.
Pár percig összefőzzük, közben megszórjuk a pizzafűszerrel, vagy ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel. Ha túl savanyúnak találjuk, pici cukrot tehetünk hozzá.
Pizzára kenjük.
Ha steril üvegekbe töltjük, majd forró és száraz dunsztba tesszük, lezárjuk, akkor hónapokig eláll. Fagyasztást szintén jól bírja, ekkor célszerű kis adagokra porciózni és úgy lefagyasztani.
Házi pizzakrém elkészítése: A hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni télire, ezért ezt a lépést kihagytuk. A para...
Elkészítési idő:A tojást és a kolbászt ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a mustárt és pirospaprikát. Ha sűrű adhatunk hozzá tejszínt. A túrót simára keverjük a tejszínnel és a masszáho...
Elkészítési idő: 20 percA tojást kettéválasztom, a fehérjét kicsit felverem, majd beleteszem a sárgáját is. Ezután keverem hozzá a tejfölt. Édesítő is mehet bele, de nem fontos.
Elkészítési idő: