12 dkg kolbász
10 dkg ementáli
2 kemény tojás
3 dkg margarin v. vaj
édes pirospaprika
10 dkg tehéntúró
fél dl tejszín
1 mokkáskanál mustár
A tojást és a kolbászt ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a mustárt és pirospaprikát. Ha sűrű adhatunk hozzá tejszínt. A túrót simára keverjük a tejszínnel és a masszához keverjük. Pirítóssal kiváló.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a borsot és a gombát.2-3 dl leveskockából főzött lével felöntjük, fedő alatt főzzük. Közben a tejszínt a liszttel cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségalaplevet lábosban felmelegítjük, belekeverjük a mustárokat, felforraljuk. Ekkor belekeverjük a mézet is, majd a tejszínnel elegyítjük, habverővel folyamatosan keverjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. 2-Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen. És mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot felforralom a vízzel. Belerakom a gyümölcsöt a befőttes üvegbe, és ráöntöm a meleg szirupot. (teleöntöm) Szalicilt teszek a tetejére, 1 mokkáskanálnyit. Ngay lábasba tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű