Családireceptkönyv.hu

Indiai mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tejföl
1 gerezd fokhagyma

őrölt római kömény
madras curry
kurkuma
csípős paprikakrém

Elkészítés:


A mártáshoz simára keverjük a sűrű tejfölt a fűszerekkel. A fűszereket bőkezűen adagoljuk, hogy markáns ízt adjanak. A csípősből ízlés szerint keverünk bele. Tálalásig a hűtőbe tesszük. Jót tesz neki, ha pár órával hamarabb összekeverjük.

Indiai mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyszósz
Meggyszósz

1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltessz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tahini öntet
Tahini öntet

A tahinit turmixoljuk össze az olajjal, a citromlével, a fokhagymával és a sóval. Végül öntsük fel 1 dl forró (!) vízzel. Tálalásra díszítsük pirospaprikával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KAPORSZÓSZ
KAPORSZÓSZ

A hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletesszük a leves...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk