2 dl majonéz
2 EK porcukor
1 EK fehérbor
2 dl tejföl/joghurt/kefír
2 EK savanyúságlé (pl. csemege uborka leve)
A majonézhez először a porcukrot keverjük hozzá kézi mixerrel. Utána jöhetnek a folyékony hozzávalók.
A kész tartármártást utánízesíthetjük porcukorral, sóval, borssal és mustárral.
link
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, és vágott felükkel lefelé fordítva tepsiben grillrácsra tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük a lisztet és a keményítőt, majd kis lángon főzni kezdjük, hozzáadjuk a vajat is és folyamatosan kavargatjuk addig amíg elkezd sűrűsödni. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az almaecetet. Az öntetet a joghurthoz és a majonézhez öntjük, összekeverjük az olívaolajjal....
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű