3 nagy kápiapaprika
15 dkg friss tehéntúró
2 ek olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Sütőpapírral bélelt tepsin 30 perc alatt egészben megsütöttem a paprikát. Amint kihűlt, héját lehúztam, villával összetörtem és hozzákevertem a túrót. Kapott egy nagyobb löttyintés olívaolajat, sót, jó sok frissen őrölt borsot. Hűtőben pihentettem, míg összeértek az ízek, és kisült az olajbogyós kenyér. Isteni keleties íze van, érdemes kipróbálni némi chilivel és római köménnyel is.
A gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízes...
Elkészítési idő:A hozzávalókat a turmixgépben simára keverjük annyi vízzel, hogy majonéz sűrűségű legyen. Nagyon finom! Mustármag nélkül sima majonéz, mustármag helyett friss reszelt tormát vag...
Elkészítési idő: