Családireceptkönyv.hu

Padlizsános zakuszka, hagyományos Erdélyi recept – m


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg padlizsán
2,5 kg pritamin paprika
4 fej vöröshagyma
8 dl paradicsomlé
7 dl olaj
3 babérlevél
só, bors

Elkészítés:


A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk. A hagymát megtisztítjuk és dinsztelni kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott paprikákat is. Az olaj elsőre soknak tűnhet, de ne ijedjünk meg, ennyi kell ahhoz, hogy jó zakuszka legyen belőle. Mikor már feldobja a levét a paprika, akkor hozzáadhatjuk a padlizsánt is. A paradicsomlével felöntjük és fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük. Nagyjából 2 órán át kell főzni ahhoz, hogy elkészüljön, mikor sűrűvé válik akkor lesz kész. Megéri elkészíteni, mert befőttesüvegbe is eltehető és akár télen is fogyasztható. Készítsünk egy próba adagot és amennyiben ízlik, télire is főzhetünk be belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Milánói makaróni
Milánói makaróni

Egy forró serpenyőben a vékonyra szeletelt gombát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
_Édes - Vaníliaszósz - OK
_Édes - Vaníliaszósz - OK

1. Összeöntöm egy lábosban a tejet meg a tejszínt, aztán beleteszem a félbevágott vaníliarudat és addig melegítem, amíg majdnem felforr. 2. Pont mielőtt bugyogna, leveszem a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Pizzaszósz
Pizzaszósz

Kend szét a megformázott pizzatésztán a paradicsomos szószt / tejfölös szószt körkörös mozdulatokkal. Egy 35 cm-es pizzára kb. 3-4 evőkanálnyi kell, tehát nem sok, különben elázik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Kacsaszósz
Kacsaszósz

Mandarin, hagyma, fokhagyma lepirít, a többi hozzávalóval összerottyant majd aprítóban összekell aprítani a kelbimbóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk