3 kg padlizsán
2,5 kg pritamin paprika
4 fej vöröshagyma
8 dl paradicsomlé
7 dl olaj
3 babérlevél
só, bors
A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk. A hagymát megtisztítjuk és dinsztelni kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott paprikákat is. Az olaj elsőre soknak tűnhet, de ne ijedjünk meg, ennyi kell ahhoz, hogy jó zakuszka legyen belőle. Mikor már feldobja a levét a paprika, akkor hozzáadhatjuk a padlizsánt is. A paradicsomlével felöntjük és fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük. Nagyjából 2 órán át kell főzni ahhoz, hogy elkészüljön, mikor sűrűvé válik akkor lesz kész. Megéri elkészíteni, mert befőttesüvegbe is eltehető és akár télen is fogyasztható. Készítsünk egy próba adagot és amennyiben ízlik, télire is főzhetünk be belőle.
a zöldségeket és az almát megpucoljuk és a babérlevéllel sóval feltesszük főni mikor puha leszűrjük és robotmixerrel pürésítjük a cukrot megbarnítjuk felöntjük kevés lével és add...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát apróra szeleteljük és kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a felszeletelt paradicsomot. 2. A paradicsomlével felöntjük és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSerpenyőben olvasszuk fel a vajat és dinszteljük benne aranysárgára hagymát. Keverjük bele a többi alkotórészt és lassú tűzön főzzük 20 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralva sűríts be a felére 0,5 l marha- vagy csirke alaplevet. 1 ek. olajon és 10 dkg vajon kezdj el párolni 1/4 fej felaprított hagymát. Néhány perc után, amikor a hagyma üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű