60-70 dkg meggy
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál szegfűszeg
csipet só
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
A meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a tejszínt összekevertem a liszttel, majd kevés főzőlevet hozzátéve belekevertem a szószba. Még néhány perc lassú fövés után készen is volt. Gyors és könnyű kategória!
♥ Általában sült csirkével szoktuk enni, most grillezett csirkecomb volt mellé.
Zöldségeket apróra kockázva egy mélyebb tepsibe öntjük,az összes többit rászórjuk-öntjük és bő 2 órán át sütjük 180-200C-on.A vége felé érdemes megkeverni.Jöhet a botmixer(vigyáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a cukrot egy széles serpenyőben közepes lángra. A cukor kezdetben lehet, hogy nagyon darabos lesz mire elkezd olvadni. Ha úgy tűnik, hogy sok időt vesz igénybe a cukor olva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDupla tüllanyagon vagy géz segítségével lecsöpögteted, ez kb. 24 óra, összekevered, kb. 2 órát hagyod állni. Mikor az állaga kellemesen kenhető krém, akkor fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tojássárgáját elkeverünk 8 dkg porcukorral, 2 szelet puhított csokoládéval. Hígítjuk 3 dl tejjel, és folytonos keverés közben kis lángon vagy gőz fölött sűrűre főzzük. Hidegen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű