menu

Családireceptkönyv.hu

Rigójancsi


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 4 db tojás
• 8 dkg cukor
• 3 dkg cukrozatlan kakaópor
• 6 dkg finomliszt
• - 1-1 kakaós piskótához:

A krémhez:
5 dl habtejszín
4 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé

A tetejére:
15 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból egy-egy kakaós piskótát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan elegyítjük.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű (23*36 cm) tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük (kb. 15 perc).
A tejszínt a felhasználásig tartsuk hűtőben, hogy jó hideg legyen. A keverőtálat is tegyük be a mélyhűtőbe egy rövid időre.
Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd kicsit hagyjuk langyosabbra hűlni. A tejszínt verjük fel félig, majd adjuk hozzá a porcukrot, és azzal együtt verjük fel keményre. Csorgassuk bele a langyos csokit, miközben a habverővel tovább verjük.
Ha a tészta megsült, borítsuk ki, hagyjuk kihűlni. Mindkét lappal így járunk el.
Következik a sütemény összeállítása. Az egyik kakaós lapra rátesszük a krémet, spatulával egyenletesen szétkenjük, majd tegyük rá a másik lapot is.
Elkészítjük a tetejére a csokoládémázat. A tortabevonó csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy evőkanál olajat. Bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kicsit hagyjuk, hogy dermedjen rajta a csoki, és éles késsel kijelöljük a szeletek helyét. Így később könnyebben tudjuk majd szeletelni. Hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor a vágókést forró vízbe mártjuk, szárazra töröljük, és így szeleteljük fel 5*5 cm-es kockákra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZILVESZTERI SÜTEMÉNY-LEGÉNYFOGÓ *
SZILVESZTERI SÜTEMÉNY-LEGÉNYFOGÓ *

Az összetevőket gyúrótáblán jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és egyik részhez 3 szelet csokoládét, vagy kakaóport gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gyümölcsös pite GAPS,AIP
Gyümölcsös pite GAPS,AIP

160-165 fokon

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Amerikai fahéjas csiga
Amerikai fahéjas csiga

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paleo fehércsoki
Paleo fehércsoki

A zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről. Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk