30 dkg zsírszegény, krém állagú túró.3 db. tojás, 3 evőkanál zabpehely, 3 evőkanál zabliszt vagy darált zabpehely, 2 teáskanál só, a tetejére reszelt sajt. Ízesítésként fűszer. (pl: őrölt köménymag)
A hozzávalókat összekeverni, majd fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megszórjuk reszelt sajttal. 220 fokos sütőbe addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. Három vékony, 20×30 cm-es lapot sütünk kivajazott tepsiben, 180 fokon, kb. 15...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden hozzávalót összekeverjük, majd húsdarálóval tetszőleges csíkokat gyártunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű